Neděle 10.9. a Sobota 23.9.2023
Zveme vás na kurz, kde se s vámi podělíme o své zkušenosti s pečením kváskového chleba, housek, placek, vánočky, bábovky, lívanců, vdolků a spousty dalších dobrot.
Řekneme si proč dáváme přednost kváskovému pečivu před běžným a všechny jeho přínosy.
Ukážeme vám jak si probouzíme obiloviny, luštěniny, ořechy a semínka pro snížení kyseliny fytové a inhibitorů enzymů, čímž docílíme lepší stravitelnosti a možnosti lépe využít minerály a živiny v nich, které jsou jinak v rostlinné formě těžko pro naše zažívání využitelné.
Naladíme se společným lehkým protažením s vědomým dechem a poté se vrhneme do zpracování mnoha fermentovaných pochutin například bulgurového tvarohu a sýra, raw chlebů z naklíčené a kvašené špaldy a žita, pohankové paštiky, bylinková pesta, různé druhy kvašené zeleniny a mnoho dalšího 😉
Ochutnáte spoustu nových chutí a věříme, že se dozvíte spoustu nových informací.
Těšíme se na všechny kulinářské nadšence, kteří rádi experimentují, objevují nové chutě a obohacují svůj mikrobiom pestrostí, kterou mu nabízejí 🙂
Místo konání: Benátky v Orlických horách
Cena dobrovolná – doporučená: 1500,- Kč